Sightseeing NYC - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Ilse en Cheryl - WaarBenJij.nu Sightseeing NYC - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Ilse en Cheryl - WaarBenJij.nu

Sightseeing NYC

Door: Ilse & Cheryl

Blijf op de hoogte en volg Ilse en Cheryl

23 Oktober 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Dag lieve mensen,

Het is een paar dagen stil gebleven rondom ons, want wij hadden namelijk een New York Pass voor 3 dagen. Hiermee kunnen we gratis 55 attracties bezoeken, en hier hebben we uiteraard goed gebruik van gemaakt (ja martijn we hebben bijna alles gedaan wat op ons verlanglijstje stond!)
Vorige keers sloten we af om naar het ontbijt te gaan;
Bagels, donuts in alle kleuren, yoghurt, cruesli en croissantjes, zo ziet ons ontbijt er elke dag uit! Het ontbijt is ondanks dit alles pure armoe, als beleg hebben we helaas alleen maar boter, jam of cream cheese. Dat komt dus onderhand onze neus wel uit! Maar dat mag natuurlijk de pret niet drukken.

Na ons ontbijt zijn we gaan winkelen in New York. We hadden geen route maar we kwamen al gelijk uit bij de Abercrombie and Fitch; een winkel die op ons verlanglijstje stond. Na veel verhalen van de meiden uit Zundert zijn wij hier naar binnen gestapt. Niets bleek minder waar: een lange rij, knappe modellen die ons op stonden wachten in een winkel dat meer lijkt op catwalk. Een must om te zien! Nadat Cheryl en ik allebei in de winkel verdwaald raakte, omdat alles op elkaar leek, zijn we snel door gegaan naar de Apple store die helaas gesloten was (terwijl hij 24/7 open hoorde te zijn). Snel zijn we verder gaan shoppen en hebben we het Rockefeller van buiten bekeken. We zijn de Forever 21 ingedoken (kleiner als in Antwerpen maar veel overzichtelijker). Hierna hebben we de Best Buy bezocht en de meest prehistorische telefoon gekocht die er is! Voor 20 dollar, dus vanaf nu hebben wij ook een Amerikaans nummer, het nummer is: 001 (917) 515 3875. Bellen kan, maar overspoel ons aub niet met telefoontjes want ook dat kost ons geld :p Leuke berichtjes zijn natuurlijk altijd welkom :) !

We zijn doorgelopen naar Time Square en hebben de Disney winkel, M&M winkel (ongelooflijk veel M&M's in alle kleuren en maten) en het Hard Rock Cafe bezocht waar we gegeten hebben. Het eten was erg lekker. Helaas was het drinken wat minder, want Ilse bestelde een Ice Tea wat letterlijk koude thee was. Daarna zijn we snel teruggekeerd naar de Apple Store die helaas niet aan onze grote verwachtingen voldeed. De glazen kubus was ingepakt in een Apple doos en beneden hingen helaas gewoon TL-lichten. Na 11uur lang geshopt te hebben zijn we snel naar huis gegaan om te gaan slapen. Onze voetjes waren behoorlijk afgepeigerd! En we moesten onze voetjes besparen want op ons programma stond namelijk nog 3 dagen lang sight-seeing door de stad.

Op dag 3 moesten we vroeg op omdat we graag bij NBC (tv zender) een tour wilde doen. We hebben daarom vroeg gereserveerd en konden om 10.00 al terecht. De tour begon met een film over de geschiedenis van NBC, daarna kregen we een kijkje in de studio van Dr. Oz, Saturday Night Live en in de make-up room. Ook konden twee mensen het nieuws voor lezen en het weer presenteren. Eigenlijk mochten we ook achter de newsdesk op de foto maar helaas was de camera kapot. Na deze tour hebben we snel nog even wat geinternet waarna het nieuws uit Libië ons ook bereikte. We zagen het namelijk op een livescreen aan de overkant van de straat. Snel door naar Rockefeller waar we Top of the Rock gingen bezoeken. Nadat we eerst weer door de beveiliging moesten (jas uit, riem uit, tassen door de scan en door de bodyscan) konden we eerst de foto’s van de bouw bekijken waarna we nogmaals op de foto moesten. Snel door naar de lift die ons in no-time naar de 67ste verdieping bracht. Prachtig uitzicht hadden we over Central Park, Empire State en over de stad New York. Het was een mooie heldere dag waardoor we ver konden kijken! Na heel wat foto’s te hebben geschoten zijn we weer naar beneden gegaan om Madame Tussaud te bezoeken . Onderweg kwamen we de Public Library tegen waar we nog snel een kijkje hebben genomen. Het gebouw is enorm groot, mooi en de mensen zijn erg stil daar.Eenmaal bij Madame Tussaud aangekomen werden we verwelkomd door een enorm grote gorilla waar we natuurlijk mee op de foto moesten, in NYC maken ze van foto’s van je bij elke hoek lijkt het wel (en ze vragen natuurlijk gemakkelijk 25 dollar voor de foto). NO WAY dat wij daar intrappen natuurlijk :p
We werden meegenomen in de lift naar boven waar we uit kwamen bij ‘The Party’. Hier stonden Leonardo DiCaprio, Robbert Pattinson, Oprah, George Clooney, Brad Pitt & Angelina Jolie en Julia Roberts waar we mee op de foto konden.
Verder kwamen we de zaal met historische personen tegen zoals Einstein, Princes Diana, de Dalai Lama en Nelson Mandela. Ook stonden de presidenten van de USA daar. Uiteraard stond ook Barack Obama er met zijn vrouw, waar we wederom weer mee op de foto konden. Gelukkig mochten we ook met onze eigen camera een foto maken. Langs verschillende thema’s zoals muziek, sport en de New Yorkse attracties (zoals Statue of Liberty, Yellow Cabs) werden we naar beneden geleid. Na Madame Tussaud stond de volgende attractie al weer gepland de boottocht ‘Harbour Lights’. Het werd al erg koud en aangezien wij geen jas bij ons hadden (beetje dom) hebben we snel een plekje in de boot opgezocht. Toen de boot begon te varen zagen we de zon ondergaan reflecterend in de wolkenkrabbers en verschenen de prachtige lichtjes van de stad! Een super mooi uitzicht dus! We vaarden langs de nieuwe WTC gebouwen, de Brooklyn Bridge, Wall street en natuurlijk kon The Statue of Liberty niet ontbreken. Na de tour waren we erg moe en voldaan en zijn we snel terug gegaan naar ons hotel!
De volgende dag moeten we vroeg op om te fietsen door Central Park! (de cliffhanger voor het volgende bericht) ;)

Dikke kus van ons!

• 23 Oktober 2011 - 20:03

Noortje:

Hoi Ilse, hoe is het daar? Leuk denk ik wel xd. Je krijgt de groetjes van ons allemaal (mama papa lotte roy femke paul) En een dikke kus van Noortje
    ps: doe de groetjes aan je vriendin (die ik niet ken xd) owja en nog een dikke kus van Benji en Balou
    Einde bericht. en nog veel plezier :)

• 23 Oktober 2011 - 20:30

T. Carla:

Hoi Ilse en Cheryl,
    'n hele belevenis in NYC, leuk om te lezen en mooie foto's gemaakt. Ik blijf jullie volgen en kijk weer uit naar het volgende reisverslag. Veel plezier en lekker genieten daar.
    Groetjes uit Rijsbergen.

• 24 Oktober 2011 - 03:03

Ilse En Cheryl :

Hey Noortje en Tante Carla, bedankt voor jullie berichtjes! Alles gaat hier goed! Veel meegemaakt dus net weer een nieuwe blog geupload! Veel lees plezier ;) X

P.s. Noortje groeien de hondjes al hard?

• 24 Oktober 2011 - 17:11

Noortje:

Dat valt wel mee maar wij merken daar ook niet veel van. Als jij terug bent zijn ze wel een stuk groter denk ik xd
    Xx.

• 24 Oktober 2011 - 17:25

Sandra:

Wat een geweldige foto dames, en wat leuk om jullie reis zo uitgebreid te lezen. Erg leuk!

Gr. Dennis,Sandra,Jordi &jens

• 25 Oktober 2011 - 18:47

Alice:

Ik heb jullie reisverslag gelezen en genoten.Goed bezig meisjes dan zie je
    ook veel van NYC anders wanneer weer.Nu op naar de avonture reis,wel spannend hoor!

xxx