New York Sightseeing part 2! - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Ilse en Cheryl - WaarBenJij.nu New York Sightseeing part 2! - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Ilse en Cheryl - WaarBenJij.nu

New York Sightseeing part 2!

Door: Ilse & Cheryl

Blijf op de hoogte en volg Ilse en Cheryl

24 Oktober 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

And the story continues...

Dag 4

Het zonnetje straalt al in de vroege ochtend. Vandaag moesten we maar liefst al om 9.00 bij Bike Rental staan voor de fietstocht met gids door Central Park. Na wat geschuif in de rij stonden we op een andere plek waardoor er mensen voor waren gegaan. Gelukkig kregen wij onze plek terug en stonden eindelijk goed. We waren de laatste die mee mochten doen aan de tour, wat een geluk!
Snel fietsten we naar Central Park. Jammer genoeg moesten we ook veel lopen, dit hadden we niet verwacht. We kregen uitleg over films die er waren opgenomen in het park en we zagen super lieve eenkhoorns! Ook zijn we gefietset lang The Dakota, het huis waar John Lennon (Beatles) heeft gewoond. Ook zijn we een kijkje gaan nemen in Strawberry field, een eerbetoon aan John Lennon waar het mozaiek ligt met Imagine. Na de fietstocht zijn we even bij gaan komen in de Starbucks met een lekkere hot chocolate en een chai tea. Er was gratis wifi dus kon Cheryl nog even skypen met haar moeder.

Nadat we opgewarmd waren zijn we snel door gegaan naar het American Museum of Natural History. Dit was een enorm museum dat we nooit in een dag kunnen bezoeken. De geschiedenis van indianen, afrikanen, europeanen en natuurlijk amerikanen werd hier tentoongesteld. We misten helaas wel een gids of een looproute waardoor we helaas niet alles uit het museum hebben kunnen halen wat erin zat. Nadat we geskyped hadden met Martijn en een date hadden gepland voor een Skype-date in de nacht, zijn we snel door gegaan naar de UGG-store waar Cheryl een aantal Uggs heeft gepast, ze zaten als gegoten! Helaas nog niks gekocht want het was een moeilijke keus en de koffer zit al erg vol voor onze binnenlandse vlucht naar LA.

Hierna zijn we naar Planet Hollywood gegaan waar we lekker wat gegeten hebben. Het werd al donker en we hadden voor de avond het Empire Statue Building gepland. Nadat we kaartjes hadden gehaald konden we naar boven, eerst moesten we weer een grondige check door (jas,riem uit en tas controle en weer door de bodycheck). Wij vinden deze checks lichtelijk schijnheilig maar goed zo werkt het hier in the USA! Op naar de lift om naar boven te gaan. Eerst moesten we alleen nog tientallen rijen door lopen, de rij van de droomvlucht is er niets bij. Eenmaal boven konden we snel naar buiten! Wat een prachtig uitzicht, alle lichtjes in de stad waren al aan! Helaas konden we geen super mooie fotos maken door de metalen balken die bevestigd waren voor de veiligheid. Ook was het enorm koud en winderig boven dus we zijn na een poosje maar snel weer naar beneden gegaan. We zijn gelijk naar het hotel gegaan waar Ilse nog even geskyped heeft met Martijn die speciaal voor haar om 04.30 was opgestaan!

Dag 5

Dag 5 begon weer lekker vroeg. Onze wekker stond dan ook al om 6.45 uur. Op naar Statue of Liberty, althans dat hoopten we. Nadat we kaartjes hadden gekocht stond er een rij van een paar blokken lang (straten lang). Aangezien we nog meer gepland hadden, besloten we maandag vroeg terug te gaan in de hoop dat de rij korter dan is. We zijn door gegaan naar TKTS in de buurt van Seaport. Hier konden we goedkoop kaarten kopen voor musicals op Broadway en off-Broadway. Een echte aanrader want ze ver kopen de tickets met 40 – 50 % korting. Hier moesten we in de rij wachten, gelukkig was deze een stuk korter dan bij Statue of Liberty. Na wat dubben en eindelijk aan de beurt te zijn besloten we om naar Sister Act te gaan! :) Dezelfde avond zouden we deze musical op Broadway bezoeken.

Na deze rij gingen we naar Ground Zero wat nu een grote bouw put is in het midden van alle wolkenkrabbers. Er wordt hard gewerkt aan de werderopbouw van het WTC. We bezochten het WTC Visitor Center. Toen we binnenkwamen kregen we een film over het WTC van vroeger te zien, zo zagen we dat er ook super veel winkels daar gevestigd waren zoals kappers, broodzaken maar ook kledingwinkels. Alles kon je daar kopen!
Daarna werden we gelijk met onze neus op de feiten gedrukt. Er stonden grote panelen in de vorm van het WTC met teksten van nabestaanden en overledenen. Zo stonden er persoonlijke verhalen van wat zij mee maakte tijdens de aanslagen. Ook stonden er telefoongesprekken uitgeschreven die gepleegd zijn net voor de aanslagen door Flight 93 en 175. Enorm indrukwekkend, beide moesten we een traantje weg pinken. Daarna kwamen we uit bij het memorial in het WTC. Alle namen stonden hier en ook alle foto’s van de overledenen. We besefte hier dat er enorm veel mensen zijn overleden en betrokken waren bij deze ramp.

Na het WTC zijn we doorgegaan naar de Movie Tour. Gelukkig iets vrolijkers. We konden in een touringbus stappen die ons rond reed door NYC en de plaatsen liet zien waar onder andere Gossip Girl, Ghostbusters, Night at the Museum, Serendipity en Maid in Manhattan werd opgenomen. Na deze tour zijn we gaan shoppen om een jurkje te kopen voor Cheryl voor de musical. Je kunt namelijk niet in een kort, gescheurd jeansbroekje naar de musical! Na een snelle hap en een verkleedpartij, zijn we door gegaan naar Broadway waar onze musical speelde!
Toen we ons plaatsje hadden gevonden begon de musical! De musical was super leuk en we hebben beide enorm genoten! Het was een hele luchtige en grappige musical en de acteurs op Broadway zijn zo ongelofelijk goed!! Daar is Chantal Janzen niets bij. Na deze musical waren we super moe en zijn we gaan slapen.

Vandaag is alweer de een na laatste dag in NYC en het was eindelijk een rustige dag, een lekkere uitrust-zondag. Eerst geskyped met Ilse haar moeder, Cheryls moeder, Danny en Chiel en natuurlijk Martijn :) . Ook nog even de stad in geweest, waar Ilse nieuwe sneakers en een portemonnee heeft gescoord. Morgen gaan we nog een poging wagen bij het Statue of Liberty en dinsdag vliegen we weer door naar LA. Ons volgende berichtje zal dus komen uit LA waar
maar liefst 9u tijdsverschil is!

Kisses!

• 24 Oktober 2011 - 07:23

Pascalle:

Hi,
    Geweldig om te lezen, jullie hebben de dagen in New York volop benut!

Alvast een fijne vlucht voor dinsdag!

• 24 Oktober 2011 - 07:35

Kim:

Jullie hebben het goed voor elkaar! Klinkt allemaal heel erg goed! WTC is indrukwekkend he! Ze zijn wel onwijs snel met bouwen! In maart was er amper een nieuwe toren te zien! Ik ben erg benieuwd naar al jullie verhalen uit LA! Leuk om op deze manier mee te kunnen genieten van al het moois dat jullie zien! Goede reis, en tot het volgende bericht ;) x

• 24 Oktober 2011 - 07:35

Susanne:

Leuk dat jullie het zo naar je zin hebben! veel plezier en zie uit naar het volgende berichtje:)

X

PS Ilse, die cheesecake ziet er meer uit als een dood worteltje in een doosje:P

• 24 Oktober 2011 - 07:51

T.Carla:

Hoi, alles weer gelezen, jullie hebben al heel veel gezien! Goeie reis naar LA. en geniet ze!

• 24 Oktober 2011 - 08:29

Tante Miranda:

Hoi meiden,

Wat een geweldige ervaring. Wij genieten hier met volle teugen mee.
    Veel plezier in L.A.

• 24 Oktober 2011 - 11:14

Mellanie:

Nou dames!
    Ik moest even bij lezen! (maar goed dat ik vakantie heb:P) Wat een hoop hebben jullie alweer mee gemaakt zeg op zo'n korte tijd! Ben benieuwd naar jullie volgende verhalen! Veel plezier nog!
    Xx

• 24 Oktober 2011 - 11:24

Manouk:

Hey meiden,
    Wat leuk om jullie verhalen te lezen! Wat hebben jullie al een hoop meegemaakt daar! Gaaf!
    Veel plezier in LA!

• 24 Oktober 2011 - 13:41

Stephanie:

Woow wat hebben jullie alweer een hoop meegemaakt! Het lijkt wel alsof jullie er al drie weken zijn zoveel verhalen dat er zijn! Echt superleuk om te lezen allemaal! Een goede reis naar California gewenst en we horen snel weer van jullie! Geniet ervan!
    Xx

• 24 Oktober 2011 - 17:22

Ine:

Wat hebben jullie al veel gedaan zeg! ik word er al bijna moe van als ik het lees ;) En ik ben het met susanne eens dat die cheesecake gewoon een wortel is.
    Ik ben benieuwd naar de volgende verhalen!

• 24 Oktober 2011 - 17:27

Sandra:

Snap wel dat het een indruk heeft gemaakt op die beruchte plek staan. Dat moet je voelen dat kan niet anders! Suc6 met de trip richting LA! Kan niet wachten op jullie volgend verslag!

• 24 Oktober 2011 - 17:47

Meike:

Wat een verhalen! Erg leuk om te lezen en vast nog veel leuker om allemaal mee te maken ;)
    Geniet er nog van en goede reis naar LA!
    xx

• 25 Oktober 2011 - 08:49

Malou:

Hallo!! Ik zal ook eens een reactie plaatsen.
    Het is inderdaad leuk om zo mee te lezen.. ideale afleiding tijdens een saai college.
    Ik heb ook skype geïnstalleerd. Mijn naam is daar: malouevers . Ik weet niet hoe het werkt dus voeg je mij toe? Stuur maar eens een mailtje als jullie er op zitten. Dan kan ik jullie ook eens zien.
    En wat een grappige helmen tijdens het fietsen. Hahahha. En ilse gelijk weer aan de cheese cake, hoe kan het ook anders?
    Wat voor avondeten eten jullie? En zet eens wat dikke amerikanen op de foto! Want eten ze echt alleen maar mac?
    Succes met de vlucht naar the city of angels..

Salukes eeeeej

P.s. Ilse, ik heb jou digitale camera nu in gebruik, want die zag ik in je kast liggen. Waar ligt de accu oplader?

• 26 Oktober 2011 - 15:46

Rachel:

Hi meiden!

Leuke foto's! Leuke outfits op de fiets ;-) veel cultuur gesnoven en genoten van al het luxe en gemak van het hotel! Nu in LA en ik ben benieuwd hoe het daar is!

X Rachel

• 26 Oktober 2011 - 23:26

Ilse En Cheryl :

Hallo iedereen,

We zijn goed en wel geland in LA! We hebben een mooie rode auto gehuurd en zijn al wezen touren met de auto. Erg leuk en gaaf! Vanavond proberen we een nieuw bericht te plaatsen :)
    Heel erg bedankt voor alle leuke berichtjes, super om ook jullie enthousiasme te lezen :)

Kusjes!!